středa 25. července 2012

Poselství naděje - mj. i o síle Srdce

Je tomu už řadu měsíců, co jsem na Patrikově blogu narazil na nádherné inspirující video (dnes jej tam již nenaleznete), výborně zpracované, úžasně hudebně doprovozené a obsahově velmi silné. Od té doby jsem se k němu vrátil již několikrát a vzpomněl jsem si i minulý týden.

Mimo zmínky o pyramidách, Atlantidě, meditaci, aj., je zde řada minut věnována Srdci. Téměř každý cítí a mnoho lidí i ví, že právě srdce je daleko víc, než jen pumpa na krev, jak se nám snaží od malička namluvit učebnice. Jeho podrobnému výzkumu se věnoval institut HeartMath s velice krásnými výsledky, což potěšilo hlavně (tehdy ještě neexistující) tým Srdce nové energie x). Výsledky výzkumu jsou samozřejmě zmíněny ve videu, ale lze je najít také v knize Pierra Franckha - Zákon rezonance, kde je srdci věnováno několik stránek.



Fáďos

3 komentáře:

  1. tady je dokument celý v kuse :) - http://www.youtube.com/watch?v=1mb9GefF9oM

    OdpovědětVymazat
  2. Abychom si nalili čistého vína.. Tyhle studie a myšlenky jak meditující masy udržují mír a snižují kriminalitu-ty tu jsou už desetiletí-zejména je známý Mahariši Maheš Yogi, ano ten co s ním koketovali Beatles..
    Ten dokonce navrhoval aby stát platil profesionalní meditátory jako zaměstnání a mával všelijakými studiemi, a to už je téměř 50 let.. Takže nic nového pod sluncem.. ale čas od času někdo něco opráší a snaží se přes to zviditelnit..
    Chyba bude jistě v tom, že nemeditují zejména zločinci a ti co vedou války zejména nabožen. skupiny na východě.. Ale ty mají svou filosofii..
    Počet lidí co medituje a modlí se rozhodně zvýšil a nijak to nepomáhá ale nadšení naivních lidí je tu pořád..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... A zaplať pánbu za to, že ty věci čas od času někdo opráší, připomene! :-)

      Vymazat