čtvrtek 31. května 2012

Ze smrti nemusí být tolik smutku

Lidé jsou často smutní. Velice často. Vedou je k tomu mnohé důvody. Někdy je smutek oprávněný, ale mnohdy je úplně zbytečný. Mezi ty závažné důvody se zcela jistě řadí smrt někoho blízkého. Smrt člověka je brána jako jedna z nejsmutnějších věcí vůbec. Tím spíš, když jde o smrt v rodině. Pojďme se ale na smrt podívat z malinko jiného pohledu, mnohým čtenářům těchto stránek a stránek jim blízkých určitě známého pohledu.


Co je smrt? Co představuje? Odchod duše z tohoto světa, z této dimenze. Svlečení šatu zvaného tělo. Lidé se rodí a umírají, ale všichni, úplně všichni jsou tady s námi. Duše z naší dimenze mizí a zase přichází. Sledují svět, čekají, dostávají úkoly a jdou zase "do boje". Odhodí oblek a zaběhnou si pro nový, neposkvrněný, nový naděje. Oblek, který jim dá další šanci začít od nuly a s čistým štítem. Započnou další z (nekonečné?) řady kapitol.

Povolá-li si je Bůh, nemá pro ně již další práci. Splnili, co mohli, co dokázali. A co se nepovedlo, to na ně čeká přístě. Smrt je jako odchod do důchodu. Země si je vezme, protože už splnili své a dál budou platnější, až se mezi nás podívají z dětského pohledu.

Proto bych se rád jednou dožil časů, kdy se začne smrt brát maliko jinak. Všechen ten smutek se nám tady kumuluje a rozhodně to nepomůže. Samozřejmě, smutek je na místě, ale měli bychom se naučit jej lépe překonávat, tím spíš, když máme výše zmíněné znalosti. Dovolme duším, aby se moly dát na svou další Cestu. Smutek je to poslední, co potřebují. Vzpomínejme s láskou a dejme jim sílu, aby šly dál bez nás.

Není důvod duše nebožtíků táhnout zpět k zemi, protože stejně jako k vraždám, tak i k obyčejným úmrtím dochází jen se souhlasem oběti. Dopřejme jim novou zkušenost a čerpejme co nejvíc i z takových životních situací; mají nám něco ukázat, stejně jako úplně vše, co se stane.

Fáďos

středa 30. května 2012

České energie nutně potřebují čerstvý vítr

Všude dostupné údaje o zdrojích energie přivádějí k malému zamyšlení nad způsobem jejich používání a stále více vybízejí k nutné propagaci volné energie.


1. Kolik potřebujeme
Spotřeba elektrické energie ČR se pohybuje kolem 60 000 GWh. Tato pokrývá asi 73% celkové spotřeby energií. K 90% její výroby použijeme všeho hnědého uhlí, které se u nás těží (přes43 mil. tun) a z 10% jadernou energii a vodu.


O zbývajících 27% (22 000 GWh) poptávky energií se dělí ropa a ropné produkty (11 miliónů tun), zemní plyn(10 miliónů m3), palivové dřevo(1 milión m3) a další zdroje včetně černého uhlí.


Celková spotřeba energií České republiky se tedy pohybuje někde mezi 80 000 – 90 000 GWh


Čísla mohou být nepřesná, protože např. všechna ropa nebo uhlí nejsou spalovány, ale použity k další výrobě. Pro účel, ukázat přibližnou strukturu energetiky, jsou však dostačující.


2. Koho potřebujeme
Tak tohle všechno každý rok shoří, abychom si zajistili pohodlí a potřeby pro spokojený život. Ale nemusí – to byla jen hra na peníze a pohodu, se kterou jsme už skoro ztotožnili.


Myslím, že předcházející čísla nás mají vyburcovat především k tomu, abychom se vážně zajímali o energetickou gramotnost celého národa. Zvláště za situace, kdy máme velký nedostatek kvalifikovaných odborníků v technických oborech na všech úrovních, chybí prakticky celá jedna generace techniků a řada oborů je tak často řízena a obsluhována lidmi, kteří tyto obory a jejich zákonitosti znají povrchně.


3. Co nyní potřebujeme
Nedivme se, že pak volání po volné energie, studené jaderné fůzi a posunu k používání nových technologií není z tohoto oboru slyšet. Ani v případě, že mají tu čest setkat se s myšlenkou, že na pokrytí naší roční spotřeby by stačila přeměna 2kg hmoty na energii.  A protože veřejnost dostatečně nežádá směr vývoje a výzkumu energetiky po zodpovědných, které zvolili svými zástupci, probíhá dále nerušeně přesun financí společnosti na výzkum, který evidentně posledních 30 let nevede k blahu a skutečné nezávislosti lidí. Je přinejmenším divné a negramotné, že výzkum volných energií, tohoto stěžejního oboru nového bytí lidstva a Země, provádějí vědci doma na koleně v zajetí závazků mlčenlivosti, a většina zbytku světa se tváří, že tito jsou pomatení odpadlíci vědy a správná věda je ta, která sice posouvá vědění, avšak nemůže způsobit převratnou změnu v kvalitě života a zdraví lidí, Země a Vesmíru. Vůbec to není divné. Je to záměr. A když není náš, čí tedy je?


4. Peníze
Jednoduše energetika ve své dnešní podobě je nejlepším nástrojem k ovládání Země, států a lidí.


Hra na peníze vytvořené z dluhů sloužící k přesunu hmotných statků k mikroskopické menšině, však naštěstí pomalu končí. Je to cítit mezi řádky každých novin, jako dobrý impuls k zamyšlení, co dál. Že by velcí ekonomové neznali funkce peněz vzniklých z dluhů? Něco tady nehraje. Ten kdo pěstuje fazole, se přece musí mít lépe, než ten, kdo je bez zodpovědnosti počítá. K tomu je ale potřeba silný čerstvý vítr.


Autor: Ivo Fluksa
Převzato z Volné energie

úterý 29. května 2012

Upozornění na tranzit Venuše 6. 6. 2012


Rád bych Vám dnes v rychlosti napsal, popř. třeba jen připomněl, že 6. 6. dojde k tranzitu Venuše. Základní informace najdete ZDE. Jde o několikahodinový viditelný přechod Venuše přes Slunce (velmi laicky řečeno). Podle tohoto zdroje bychom jev, jemuž starověké národy přikládaly velikou váhu, měli v ČR tento rok vidět pouze po východu Slunce...




V souvislosti s tím jste si určitě na noční obloze mnozí všimli za poslední dobu u Měsíce takové větší svítivé hvězdy = planety. Tady se trošku spekuluje, zda nemůže jít o Jupiter. Cituji však komentář pod článkem od jisté Arden, který mě zaujal a dává mi možná větší smysl:

"A nemôže to byť Venuša, ktorá sa 6. juna dostane pred Slnko a bude pred ním prechádzať?

(...)

Mimochodom. Popri hľadaní info o Venuši som narazila na článok z februára 2012, že Venuša začala rotovať o 6 minút pomalšie, ako ukazovali predošlé merania...
Vedci si nie sú celkom istí čo to môže spôsobovať a ich tvrdenia pôsobia skôr ako špekulácie..

Niektorí diskutéri si myslia, že dochádza k prepólovaniu v celom vesmíre, nielen na Zemi... "

(Ohledně aktuální situace kolem magnetického přepólování, jež potvrzuje mimo jiné i náš geolog Václav Cílek, doporučuji shlédnout tento článek.)

O tranzitu Venuše jsem se poprvé dočetl v knize švédského biologa Carla Johana Callemana Mayský kalendář z roku 2004. Této události, která je shodou okolností de facto v půlce roku 2012 (vezmeme-li v úvahu, že podle některých lidí se již 12.12. 2012 stává něco významného na úrovni Vědomí), přikládá Calleman velký význam po vzoru Mayů. Dokonce si, byť možná z dnešního pohledu naivně, myslí, že to bude čas, kdy už se sladíme formálně s kosmem tím, že přejdeme jako západní civilizace z kalendáře gregoriánského na ten mayský. Nyní vidíme, že tomu nic nenasvědčuje - asi jsme dostatečně ještě jako společnost nepochopili materialistický charakter stávajícího kalendáře.

Každopádně tranzity Venuše se dějí v párech. Zatímco Calleman ještě v roce 2004 píše, že "nikdo z dosud žijících lidí tento jev nezažil", my už to říct nemůžeme, protože jsme první tranzit zažili, resp. povětšinou propásli (8. 6. 2004). Druhý tranzit, který nás takřka za týden čeká, nemá podle autora rozhodně astrologický charakter, což znamená, že nemáme čekat něco viditelného na Zemi. Spíše je to podle něj příležitost, která "neznamená nic, není-li využita".




Calleman doporučuje zúčastnit se při této příležitosti globální meditace, jejímž tématem má být například jednota: "Venuše přechází do sjednocení. Vše by se mělo soustředit na sjednocení protikladných aspektů Východu a Západu a na překročení dualit, které nás na individuální i kolektivní rovině odvracejí od cesty k osvícení. Meditace u příležitosti tranzitu Venuše může tedy mít podobu rozjímání o Gaii, Matce Zemi." Také doporučuje představit si spojení naší pravé hemisféry s východní polokoulí a levé hemisféry s polokoulí západní.

Calleman 6. 6. 2012 považuje za možný milník v globálním osvícení lidstva...jak to nakonec bude, je stále do jisté míry ještě na nás. :-)

Patrik

sobota 26. května 2012

Když se hudba vsákne hlouběji

Dnes a denně se můžeme přesvědčit o tom, jak je pro mnohé hudba důležitá. Obecně je mnohými považována za lék, stejně tak mnou. Každý ji dokáže vychutnávat jinak. Vteřinový úryvek písničky vzbudí v každém z přítomných zcela jiné pocity, které se mnohdy úplně zbytečně zobecňují pro porovnání, jaký kdo z toho má pocit. Pro takovéto srovnávání písní máme každý několik obecně tolerovaných termínů, které obvykle vměstnáme na prsty našich dvou horních končetin. Otázkou je, zda-li je třeba tyto své pocity srovnávat. Jsou přece jedinečné a nelze je předat dokonale.
Občas (vždy?) se také stává, že se s každým novým poslechem tyto pocity mění. Jednou jen malinko, podruhé výrazně. A někdy pak velmi razantně.


Jednu takovou razantní změnu pocitů při poslechu hudby právě zaznamenávám a chtěl bych ji tady přiblížit. Čím dál méně mě hudba jen tak doprovází a čím dál více mě "krmí" pocity plnými hlubokého prožitku a vjemové nirvány. Je to zvláštní a velice si to užívám. Stává se to u písniček s desítkami přehrání, ale i u kousků, které jsem předtím slyšel jen párkrát. Dostavuje se zvlášní pocit, který je naplněn intenzivním vychutnáváním si každého tónu a respektem k něčemu mocnějšímu, silnějšímu, většímu. Ten se dále míchá s nostalgií vyvolávající nevědomý úsměv na rtech. K typickým nostalgickým pocitům to má ale hodně daleko. Nevyvstává mi v hlavě žádná vzpomínka...mnohdy k některým písním ani žádné výzazné vzpomínky nemám a znám je třeba jen pár hodin. Je třeba opravdu zdůraznit, že celý tento nostalgický pocit nemá (v rozumovém vnímáni!) s minulostí nic společného a celkově je to velice přítomná a chvilková extáze naprosto bez přemýšlení a vzpomínání. Maximálně přítomný pocit naplnění vjemů až po jejich meze.

Pokaždé, když skladba dohraje, mám nutkání někomu ji poslat, aby zažil to samé, ale pak mi dojde, že přesně takový pocit jej nikdy nezasáhne. Možná velmi podobný, možná intenzivnější, možná zcela jiný a stejně strhující, ale nikdy ne přesně takový. Každopádně bych to každému velmi přál. Hudby jsem se naposlouchal už opravdu hodně. Často jsem si říkal "Co já na tom ještě chci poslouchat?" Ale teprve po tísících hodin poslechu všelijak rozmanité hudby se mi stalo něco takového, co popisuji výše. Po všech těch úžasných pocitech, které mi hudba nabídla, se dostavil takový, který je všechny o něco převyšuje...ač jsem si myslel, že už jsem kouzlo hudby objevil dříve.

A mimo jiné mě to zřejmě i odnaučilo nutkání psát "to znám" ve chvílích, kdy někdo popisuje svůj pocit z nějaké situace, kterou jsem také zažil, nebo si to aspoň myslím. Jednoduše proto, že to znát nemůžeme, při čemž situace může být klidně do puntíku stejná. Na to jsem přišel teprv s tímto zážitkem.
Mnozí z vás si určitě říkají, že znají ten pocit, který popisuji. Ale není to pravda. Třeba si uchováváte něco ještě daleko intenzivnějšího, třeba je to jen obyčejná radost z dobré hudby, ale je to jen VÁŠ pocit a nikdy jiný jej nikdy nezažil.

Možná jsem se v životě o kousek posunul. Třeba se něco přehouplo. Něco, co mi dovolilo vstřebávat daleko intenzivnější pocity z již dávno známých a ohraných situací. Možná jsem přišel na kloub něčemu velkému (pro mne osobně) a ani o tom nevím. Každopádně si to moc užívám.

Zde bych mohl ještě doplnit poznámku Patrika z osobní korespondence: Mnohdy se dnes zbytečně analyzuje forma hudební nahrávky na úkor toho hlavního - co hudba sděluje a jak působí na každého z nás.

Fáďos

čtvrtek 24. května 2012

Radvan Bahbouh (přednáška o schopnosti učit se, motivaci aj.)


Doporučuji vynikající přednášku Dr. Bahbouha ZDE, v rámci čehož hodlám napsat pár slov...




Jak je možné, že nejlepší schopnost učit se máme v předškolním věku, kdy se z toho ještě navíc dovedeme radovat? V tomto věku máme oproti dospělosti i daleko lepší schopnost prožívat štěstí vůbec. Dr. Bahbouh mě osobně na mnoha místech této přednášky z psychologie utvrdil v přesvědčení, že v prvních letech na Zemi, kdy tu nejsme ještě plně ukotveni, máme trošku rozšířené vnímání (jsme napůl v kontaktu s realitou, ze které jsme sem přišli? - viz transpersonální psychologie a jiné směry) a zároveň jsme plně v přítomnosti (jen si vzpomeňme, jak nám ubíhal jako malým čas, nehledě na to, že plánování něčeho jako budoucnost jsme si museli postupně osvojit). Mnohé věci tedy vůbec v závěru děláme jako děti lépe než dospělí (myšleno hlavně na psychické úrovni), a to do doby aktivace a postupného zesilování onoho breptání naší mysli (jež je úzce spjata s egem). Podle mě zhruba ve stejné době začíná rovněž žít svým životem naše vědomá paměť - většina z nás neumí jít co se týče vzpomínek dál než do věku 3-5 let...

Jakmile začneme "opravdu vstupovat do světa" (7 let), dospělí nám říkají, co bychom měli a co MUSÍME, což je spojeno s POVINNOU školní docházkou; pevným rozvrhem, jenž zahrnuje nejen jasně dané předměty, ale hlavně ČAS, který jim máme věnovat. V této přednášce je bořen mimo jiné mýtus, ve kterém většina z nás stále žije, a sice, že abychom něco uměli dobře, musíme tomu věnovat hodně ČASU. To je však omyl, jelikož všichni máme i přes to, že tomu třeba věříme, ověřené, že klíčová je přece MOTIVACE. Jakmile má dítě, nebo již dospělý člověk, VIZI (a ta má podle Dr. Bahbouha vždy sklon se vyplnit!), je SCHOPNÝ se něčemu naučit za podstatně kratší dobu, než jaká je stanovena třeba školní osnovou. To znamená, že v případě, kdy jako dospělí například chceme jet do zahraničí a tam se plynule domluvit, jsme schopni se naučit cizí jazyk za měsíc lépe než za 10 let strávených ve školní lavici na hodinách, během nichž jsme vlastně nevěděli, k čemu SMĚŘUJEME. Vize nám dodává energii něco vůbec dělat. Naše mysl má však prý tendenci zabývat se bohužel těmi negativními, aby nás chránila (souhlasíte s tím?) - tzv. rozštěpená mysl (nejsme při tom, co děláme) pak způsobuje stres (na tomto místě opět odkazuji na práci Eckharta Tolleho, kterého mi některými výroky Dr. Bahbouh silně připomínal :-) ).

Motivace je tedy, jak už bylo naznačeno, úzce svázána se stavem mysli. Úrovní stavu mysli při čemkoli, co děláme, je několik:

1) zóna 0, odpor
2) vyhoření (mechaničnost)
3) rozumová spokojenost (nestěžování si)
4) emoční spokojenost (oddání činnosti)
5) stav plynutí "flow" (to znají především děti a umělci či sportovci - bytí 100% v tom, co děláme, ponoření do "TADY A TEĎ", s čímž je spojeno to, že ztrácíme přehled o čase)

Pozitivní vize nás motivují a jakmile máme motivaci či potenciál nějakého přesahu, můžeme dosahovat stavu č. 5 (o tom více psychologické "koučování").

Co se ještě motivace týče, je například také zajímavé, že přijde-li dítě ze školy šťastné s dvojkou, rodič mu položí otázku typu: "A proč nemáš jedničku?" Také většina současných trenérů nás bohužel informuje o chybách více, než o tom, jak se PŘIBLIŽUJEME cíli. Sami máme možná tu zkušenost, že nám někdo nějaký předmět či činnost znechutil (leckdy to byl právě učitel či trenér). Tato přednáška ovšem ukazuje, jak se dají tyto modely chování napravit (transformovat), protože už je opravdu za 5 minut 12 (což platí takřka na všech rovinách současného života na Zemi).




Na závěr však ještě jedna věc, která mě v povídání zaujala v souvislosti s předškolním věkem. Prý se dělal takový experiment s bezednou polévkou, kdy se dotyčným polévka zespoda doplňovala, takže vlastně nešla dojíst. Zatímco děti si povětšinou vzali jen TOLIK, KOLIK POTŘEBUJÍ, dospělý se stále cpal, protože chtěl vidět prázdné dno talíře tak, jak k tomu byl veden; učili ho to jako malého jiní dospělí, takže přestal postupně poslouchat svůj, řekněme vnitřní hlas, (co chce jíst a KOLIK toho chce jíst) a začal tak pod nátlakem degenerovat. V mnohém jsme jako děti moudřejší, jen nevydžíme dlouho vzdorovat výrokům dospělých typu "dokud to nesníš, neodejdeš!" a přizpůsobujeme se těm jejich šíleným "normám".

My těmito výroky už otravovat své děti nemusíme. Také nemusíme být učitelé, které děti demotivují a nějaký předmět jim absolutně znechutí. Tyto objevy jsou pro mladou generaci přímo klíčové, protože potvrzují, že ke svým dětěm už se zkrátka NEMUSÍME chovat dle starých vzorců "výchovy". To opět odkazuje i na nutnost reformy vzdělávacího systému, na což už jsme zde naráželi nejednou...Tato přednáška mimo jiné ukazuje NOVÉ VZORCE v této oblasti, resp. ty znovuobjevené.

Patrik

E. Tolle - O prioritách


Převzato z Probuzení

čtvrtek 17. května 2012

Iluze ovládání



Velmi aktuální..!



To co vidíte na obrázku je nejpoužívanější tlačítko na světě. Najdete ho ve výtahu a slouží k zavírání dveří. Nedávno jsem viděl zajímavý dokumentární film o výtazích. Zabýval se jejich historií, současným vývojem i jejich možnou budoucností. Ukázal kuriózní situace, jež se lidem v souvislosti s používáním výtahů přihodily, dopodrobna popsal technické a technologické fungování výtahů a zajímavě bořil některé mýty, jež o výtazích převládají. V tom dokumentu vystupoval jeden zajímavý pán, který se strašně smál, když popisoval funkci výše zobrazeného tlačítka. Doslova řekl: "Ve skutečnosti žádná funkce není. Toto tlačítko je prázdné a nevedou od něj nikam žádné dráty. Vše řídí počítač a tohle tlačítko se do výtahů montuje jednoduše proto, aby lidi měli iluzi, že něco ovládají." Jen znovu připomínám, že hovořil o nejpoužívanějším tlačítku na světe.


Proč o tom mluvím? Protože mě pořád fascinuje, jak jednoduché je držet lidi v iluzi. Stačí namontovat prázdné tlačítko s určitým symbolem a lidé jednoduše věří, že něco ovládají. Dokonce až tak, že se z toho stane nejpoužívanější nástroj na světě. Nepřijde vám to směšné? Určitě jste si všimli, že zatkli Dr. Ratha. Pozoruhodné na tom není, že se tak stalo, protože rok 2012 je a ještě bude rokem, kdy se z 'nemožného' stává 'možné' a budou odhalena mnohá tajemství, jež měla zůstat skryta. Podobných uvolňujících a očistných událostí nás čeká ještě celá řada, a to na lokální i celosvětové úrovni. Zajímavé na tom celém je, jakou obrovskou vlnu radosti a spontánní tvořivosti to vyvolalo. Jako kdyby se v lidech spustila lavina navršených a nastřádaných hnusů, ale nevybrala si temnou stránku síly, ale tu tvořivou. Společenské uvolnění a očištění, pramenící z poznání, jak se věci doopravdy mají. Přijde mi to neuvěřitelně nadějné. Vypadá to, jako bychom se smáli sami sobě. Svojí blbosti a naivitě. David Rath byl jen jedním z prázdných a nikam nevedoucích tlačítek, jež jsme (tedy někteří z nás) při volbách všeho druhu mačkali jako zběsilí. Jenže všechno řídí někdo úplně jiný a tyhle tlačítka se do politiky montují jednoduše proto, aby lidi měli iluzi, že něco ovládají.


Je David Rath jediný svého druhu? Bohužel ne. Politika je svébytný, velice temný energetický chuchvalec, jenž přitahuje vyšinuté, násilné a sociálně narušené jedince. O tomto fenoménu existuje řada velmi zajímavých článků, knih i filmů. Mám pocit, že každý kdo si umí spočítat jedna a jedna tuší, že politici jsou ve skutečnosti jen souborem nastrčených viditelných a nikam nevedoucích tlačítek, díky kterým mají lidé při volbách pocit, že něco ovládají. Ve skutečnosti je úplně jedno, kdo volby vyhraje, protože nikdy nešlo a ani nepůjde o skutečnou volbu. Účastí v jakýchkoli volbách pouze dokola potvrzujeme stávající stav a svou bezbřehou naivitu.



Politika je jen skvěle sehrané a domluvené divadlo, kde všichni berou bokem s jediným cílem - upoutat a udržet pozornost lidí. Ano, těch lidí, kteří každé ráno vstanou a jako ovce půjdou poslušně odevzdat svůj díl životní šťávy do jedné z těch nesmyslných otrockých prací, za což dostanou jednou měsíčně 'nažrat' v podobě naprosto nedůstojné almužny, namísto toho aby tvořili a obohatili sebe i svět něčím skutečným. Lidé nemají čas být tvořiví, protože sledují politiku. Proto jsou nemocní a drží je strach. Politika je reklama na to, co lidi rozděluje a díky čemu žijí v iluzi, že něco ovládají. Ve skutečnosti ale sedí před obrovským plátnem kina ŽIVOT a prožívají cizí nesmyslné a nikam nevedoucí příběhy, zatímco jejich čas plyne a ztrácí se v nic. Všichni pracují na obrovské ztrátě. Divíte se, že totální úzkost a ztráta životní energie jsou dnes hlavním příznakem života člověka 1.0? Já ne.



Petr Václavek


Převzato z http://www.novebohatstvi.cz

Přijde transformace tak, jak ji nikdo dosud nepopsal?


Tento článek neberte jako strašení (kumulování strachu), nýbrž jako představení jedné z možností a výzvu k diskuzi...


Na tom, že se západní civilizace nachází ve stadiu, ve kterém se nemůže ani udržet, ani stejným směrem pokračovat, se shodnou prakticky všichni dobří pozorovatelé. Však také "zaručeně pravých" líčení způsobů zvratu dalšího směrování lidstva najdeme od vědců i jasnovidců na internetu nejméně desítku. Líčí se v nich přílety a inkarnace ufounů, katastrofy způsobené příletem planety Nibiru nebo přepólováním Země či Slunce. Ilustrační obrázekZe zásady sice nikdy nevylučuji nic, ale zatím žádný popis proměny na mne v mé intuici neudělal "dojem". Tím méně zbožná přání, že se v důsledku synchronizovaných meditací uživatelů internetu či indiánských šamanů osvítí na Zemi vládnoucí spojenectví temných duchů, nebo že se probudí spící masy konzumentů, nebo dokonce že se skrze krvavou revoluci duchaprázdných zavede ta pravá konzumní "spravedlnost". Taková se již začátkem 20 století zavedla, ale dodnes je z tohoto vědeckého experimentu kocovina. Protože jsem nástup úpadku chování lidí a společnosti zaznamenal již před 20 roky, na rozdíl od davu mediálních jásalíků nad podivnou formou svobody, věnuji se od té doby hledání způsobu, jakým k obratu chodu dějin dojde.
Vždy jsem si myslel, že zvrátit současné duchovně špatné směrování celé civilizace nemůže událost, ve které by byli z rovnováhy vyvedenými silami přírody společně zkoseni slušnější a zcela devastovaní lidé. K tomuto názoru mě podnítily věty z evangelií, kde se o obratu směřování lidstva říká, že "dva budou spolu na poli a jeden bude vzat a druhý ponechán". A dále se o charakteru změny říká, že tato "přijde jako zloděj", neboli nenápadně. Po ní lidstvo nastolí "tisícileté království boží", neboli vejde na vyšší duchovní úroveň.
Při zachování těchto charakteristik mi vycházelo, že změna tak může přijít jedině prostřednictvím pozvolného zásahu životadárných sil do metabolismu člověka. Tedy skrze ovlivnění zdraví, plodnosti a životaschopnosti člověka. A právě takové pozvolna se zesilující poruchy metabolizmu a plodnosti jsem v poslední době zaznamenal. Medicína tyto údajně civilizační nemoci označuje souhrnným názvem "metabolický syndrom". Právě tento název vůbec neprozrazuje jejich příčiny. Bodejť, současná materialistická medicína příčiny těchto metabolických poruch fakticky nezná! Z nouze uvádí jen ze statistických analýz odvozené příčiny, nalezené materialistickou logikou. Bývá uváděno zejména těchto několik vlivů:
Pokles biologické hodnoty potravin. Došlo k němu proto, že výhradně tržním přístupem k zemědělství a chovu zvířat se prakticky zničila jeho přirozenost. V důsledku honby za růstem výnosů a tržeb (penězi) od poloviny 20. století tak neustále klesá výživová kvalita zemědělských produktů. Snižuje se v nich obsah vitamínů a žádoucích minerálů. Navíc se v nich objevují v čím dál větším počtu a koncentracích v přírodě se nevyskytující kontaminující látky. Jsou to jednak rezidua prostředků proti škůdcům, jednak jedy a těžké kovy produkované civilizací do ovzduší. (Nyní již několik set cizorodých látek.)
Dalším často uváděným člověka devastujícím činitelem je působení neustálého stresu v práci i ve společenském životě. Psychiku a fyziologii člověka devastující stres vyvolává několik faktorů. Na prvním místě je to rozvrácení psychického zázemí jednotlivce jeho vytržením už nejen ze širší rodiny a místních "rodáckých" společenství, ale společnost řídící inkarnovaní temní duchové se už vrhli i na stimulaci rozpadu nejužší rodiny. Děti fakticky i psychicky ztrácí rodiče, rodiče děti, žena mužskou oporu a muž "nervy hojivé" zázemí domova.
Novým postsocialistickým jevem je útok na společenské jistoty, jako jsou důchody starých a nemocenské dávky nemocných a invalidů. V poslední době i na rovné právo v justici. Soudy kupodivu vynášejí jiné nálezy u kauz s "drahými" a "levnými" advokáty! A nikdo z davů "společenských vědců" a novinářů se tomu nediví!!! Jaksi se přijalo za normální, že paragrafy naprosto jinak "vyznívají" pro dostatečně bohaté. Nově se náhle začalo vyjevovat, ze skupina bezzábranově spekulujících "banksterů" si vydržuje v parlamentech a stranách pro ně "správné zákonodárce". Tito pak z vděčnosti odhlasovávají odevzdávání daní a peněz vybraných na důchody a nemocenskou do jejich správy. (Podivné a předražené zakázky na dluh s vysokým úrokem, monopol na způsoby léčení "užitečné" jen farmako-koncernům, spravování důchodových fondů vysoce placenými, ale zato ničím svým neručícími ekonomickými gangstery.) Člověku, který zná výsledky podobných "uložených prostředků" za posledních sto let musí být jasné, jak to s takovými penězi dopadne! A psychický dopad? Nejistota zabezpečení ve stáří vytváří pomalu rostoucí tlak na stabilitu podvědomí a tím na nervovou rovnováhu všech lidí.
Zvyšování zdravotní nerovnováhy dále stupňuje médii podprahově podporovaná sexuální promiskuita. Jejím důsledkem je lavinovité narůstání promořování lidské populace tzv. pomalými viry, ale i parazity, zejména protozoárními. Viry podlamují imunitu, skrytě chronicky přežívající parazité svými metabolity zatěžují vnitřní prostředí organismu lidí. Tyto vlivy se manifestují jak nárůstem alergií, tak neschopností imunitní soustavy jednotlivce čelit všude se vyskytujícím podmíněně patogenním zárodkům.
K této sadě nepřetržitě negativně působících faktorů se přidává i znečistění ovzduší a "elektrosmog" ze spotřebičů. Jeho účinek se pouze tuší. "Tvrdí ale muziku" souboru činitelů atakujících metabolismus člověka neboli jeho zdraví.
Výše uváděné negativní vlivy jsou samozřejmě obecně známy. Medicína se ze všech sil snaží vypořádat s jejich následky. Je ale nad její síly to činit jinak, než prostřednictvím léků neboli chemických zásahů do metabolismu lidského těla. Materialisté, považující organismus člověka za stroj, tomu říkají substituční a symptomatická medikace. Chemický přístup ke stabilizaci nemocí je z podstaty věci jen náhradním řešením a nemůže poskytnout principiální východisko. Skutečným léčením všech nemocí a metabolického syndromu zejména (od cukrovky po nemoci cév a mozku) může být pouze poznání a odstranění jejich pravých příčin. Jenže mimo částečně poznané dietní chyby většina příčin civilizačních nemocí leží, na rozdíl od zvířat, v duševní a duchovní rovině bytosti člověka. To jsou ovšem oblasti reality materialistickému způsobu myšlení nepřístupné, protože v nich platí jiné zákony než v rovině hmotnosti. Materialistický způsob myšlení jejich existenci sice vnímá a pojmenovává je jako psychosomatické kořeny nemocí, ale není schopen duchovní poruchy najít, tím méně léčit!
K tomuto závěru jsem došel před 40 lety a toto poznání mě z vědeckých rovin poznávání výživy přivedlo k alternativním přístupům. Také se říká léčitelským, šamanským, dialektičtí materialisté říkají pavědeckým. Při pozorování účinků léčitelských praktik jsem se nejprve přesvědčil, že "zázračná" uzdravení, nezávisející na výživě a chemikáliích, nejenže skutečně existují, ale že jsou masovým jevem. Samozřejmě to denně zaznamenává každý praktický lékař! Pouze to nesmí v řeči připustit, jinak by vybočil z dialekticko-materialistického paradigmatu. Uzdravení tedy oficiálně "nalezne" jako výsledek lékové léčby. V zajetí "vědeckého světového názoru" je povoleno nalezení pouze účinku tzv. "placeba", neboli uzdravení z ničeho.
Za ta léta jsem si dokonce všimnul, že všechny "chemoterapií" vyléčené rakoviny v mém okolí byly pouze projeveným účinkem placeba. Chemické a radiační působení dělalo skutečně uzdravujícímu "placebu" jen "štafáž". Každý "vyléčený" z rakoviny by měl v první řadě poděkovat "placebu", tedy Bohu! "Chemoterapie" byla úspěšná jen tehdy, když se v důsledku uvědomění si zhoubného nálezu změnila duše nemocného. V důsledku této vnitřní proměny se časem změnil i nález a tím osud. Naproti tomu nezměnil-li se (i útrapami chemoterapie) nemocný v duši, ani zástupy "bílých šamanů" až z Ameriky rakovinu nezastaví. (Viz úmrtí superbohatých léčených.) Zrovna tak to chodí u všech jednotlivých forem metabolického syndromu (cukrovka, cévní a orgánové nemoci, astma, nervová onemocnění atd.).
Nejprve jsem se v pátrání po možnostech úniku ze sevření materialistického pohledu na svět plně soustředil na výživu. Zřejmě důraz na výživu byla u mne "profesionální deformace", protože, jak je obecně známo, těžiště léčení chorob se ve veterinární medicíně přesunulo do jejich předcházení dokonalou výživou. Vyzkoušel jsem tedy postupně na sobě všechny známé typy léčebných diet od syrové stravy po Herbalife. Ozdravné výsledky řady diet a očistných hladovek jsem sice tu a tam také zaznamenal, ale pořád mi cosi neznámého více nebo méně znehodnocovalo výsledky. A navíc osoba od osoby jinak. Léčebné a očistné účinky ozdravných diet a půstů se mi zdály být znejasňovány nějakým neznámým faktorem, který u zvířat není. Časem jsem přišel na to, že tím faktorem jsou vnitřní duševní a duchovní procesy u nemocných lidí. Ty se ukázaly být z hlediska vyvolávání nemocí a i jejich vyléčení ještě významnější, než nedostatky výživy samotné. (Viz naše kniha Agape 1992: Duchovní příčiny nemocí.) Pořád jsem ale nemohl poznat mechanismus, který celkový léčebný účinek výživy, psychického působení, léčebného cvičení a masáží a dění ve vnitřním duševním životě spojuje. Neboli čím je vyvolán ten placebo efekt? Správněji, co je to ono "léčení Duchem"? Nebyl jsem schopen dohlédnout, proč totéž na jednoho člověka ozdravně působí a na jiného ne. Jsem velice vděčen organizátorům přednášky Henriho Monforta v Česku, neboť po ní se mi "vyjasnila obloha".
Tím spojníkem léčebného působení způsobu myšlení, výživy a nápravného pohybu jsou změny toků energie života, indicky prány, čínsky energie čchi, izraelsky mana!!! Ta vyzařuje ze Zdroje života a naplňuje celý vesmír. Dává tím možnost vzniku a udržování života v něm. Tato energie byla předkřesťanskými keltskými druidy nazývána jako "vyzařování svatého Grálu". Celou dobu lidské existence k této energii života hledali cestu proroci a zasvěcenci! U nás tím proslul císař Karel IV., a proto nechal postavit a magicky vybavil Karlštejn. Objevení možnosti plného využití vyzařování svatého Grálu lidmi na zemi je v legendě o Grálu označeno jako "obnovení ráje na zemi".
Všechen život je tedy poháněn nehmotnou energií života, všechny nemoci jsou poruchou jejího proudění! Na tento zdroj života odkazuje Ježíšův výrok: "nejen chlebem živ je člověk!". Z poznání významu proudění oživující energie vznikla v Číně a Indii asijská medicína, v Evropě tisícileté putování mystiků za svatým Grálem. Podle keltské legendy, kdo na svatý Grál pohlédne, je uzdraven ze všech nemocí a omládne.
Okamžitě po vyslechnutí Monfortovy přednášky jsem začal s pokusy a s měřením účinku půstů na stav vlastního organizmu. Na Oberonu a fyziologicky. Po třech týdnech měření mohu jen potvrdit, že vše co Henri Monfort o výživě a energiích těla říkal, je pravda. Pouze s tím, že schopnost napojit se na energii prány je klíčově odvislá od vnitřního duchovního nastavení, nikoliv pouze od hladovky!!! Konec konců i to H. Monfort říkal. Každý tento způsob výživy těla zavést nemůže, zejména ne hned. Na energii prány (Grálu) se z povahy věci nemůže napojit požitkář, egoista, nenávistník, zaťatec, scholastik (v zajetí školní hypnózy), materialista, apod. Zkráceně řečeno, vnitřní (skutečný) ateista a člověk s nemocnou duší nemá šanci do té doby, dokud se z materialistické hypnózy nevymaní. S tímto poznáním se mi pomalu začalo vynořovat celé vyústění současné civilizační krize.
Lidstvo svými odpady, jako kvasinky v lahvi, neustále zamořuje omezené životní prostředí. Navíc se v důsledku nebiologického způsobu získávání potravin neustále snižuje jejich biologická hodnota. (Také obsah prány v nich!!!) Každý zná rozdílnou chuť třeba třešní, přímo trhaných ze stromu a týchž po několika hodinách skladování. A pěstované a volně rostoucí zeleniny také. (Největší energii ze zelenin mají kopřivy a česnek medvědí.) Organismus člověka nedostatek této vitální energie potravin (prány) cítí a reaguje na něj kalorickým přejídáním. (Ve starších článcích jsem "to cosi" popisoval jako "rostlinný magnetismus".) Přejídáním a přesto nedostatkem prány z potravin se vytváří podmínky pro vznik poruch imunity a všech "civilizačních" nemocí.
Čím větší nedostatek vitální a duchovní energie postižení pociťují, tím více jedů (léků) na odstranění následků do organismu vpravují. Vnitřní prostředí organismu se tím ještě více zanáší balastem. Následuje pocit deprese a únava, neplodnost, pokles vitality. Lidstvo si svou technologickou vyspělostí vytvořilo stále se utahující "ďábelský kruh". Jeho vyústěním by nepochybně byla smrt civilizace. Inkarnovaní temní duchové u moci mají ale v popisu práce podstatu problému zamlžit a přístupy k jeho řešení budou mocensky znesnadňovat. (Viz útoky na alternativní metody léčení a MMS.) Přitom pokles plodnosti a vzestup výskytu metabolických poruch lidstva dosáhl hranice, která jej blokuje ve snaze vystoupit na vyšší duchovní (civilizační) úroveň. Bez pomoci z neviditelné strany stvoření by překonání současného krizového bodu nebylo možné.
Proto před příchodem "království božího" již dávní proroci mluví o rozhodujícím střetnutí tvořivých (andělských) a temných sil na Zemi. Podle legend se má odehrát na bájné rovině "Armagedon". Zdá se mi, že stav lidstva se skutečně velmi přiblížil stavu, jak jej popisuje Zjevení Janovo. Názvu roviny střetnutí Armagedon rozumím na rozdíl od jiných tak, že v jeho názvu je ve formě přesmyčky vložen skrytý vzkaz, skrytá rada. Tak, aby ji latinsky mluvící mohli rozluštit. Tedy pro dobu střetnutí vzkazuje autor vidění přesmyčkou toto: Arma (zbraň) ad (k) ego (egoismu) n (ne)! Živení egoismu ne!!! Kvůli obsahu skrytého poselství byl vybrán k tomu příhodný název roviny v dnešní Sýrii. Ježíš o té době dále říká: "těm, co mají víry málo, bude vzato i to!" Anebo máme tomu rozumět tak, že využívají málo prány a pod tlakem událostí ztratí i to? Tedy že vlastně přežijí vše milující altruisté!!!
A jsme u současné doby. Vidím, že tlak škodlivých vlivů všeho typu na duši i organismus člověka se stupňuje. K urychlení zvratu mi v obrazu nastupujících dějů jaksi "bliká" i náhlý atak záření z kosmu. Ten vyhrotí do krajnosti krizi fyziologie člověka a urychlí přerod. Vychází mi, že pro překonání nastoupivších škodlivých vlivů bude jednotlivci pro udržení zdraví a života potřeba naučit se využívat nejméně 25% prány z potravy a 25 % prány z okolí.
Ti, kteří těchto minim živení "božím chlebem" nedosáhnou, půjdou duševní rovnováhou a tělesným zdravím stále dolů! Po zářivém zásahu rychle. Jejich těla se stanou takovými "ještěry" k vyhynutí. Henri Monfort říkal, že nyní získávají lidé z potravy tak 15 %. Nemohu to potvrdit, zjistil jsem nejvýše 5%. Možná je to i pro její nízký obsah v nepřirozených potravinách supermarketů. Bezkontaktně z okolí získávají pránu jen někteří a to v množství do 1 %. Nejvíce jí mají léčitelé "magnetizéři".
Z uvedeného stavu věcí vyplývá, jak je třeba rychle duchovně zapracovat! Aby nás nepochybné vyhrocení civilizační krize nepřekvapilo!
Nyní popíši, jak se mi využití prány z potravy podařilo zvýšit na 25% využití:
1. Jen rostlinnou stravu s malým množstvím mléčných nebo vaječných výrobků. Hnilobné bakterie, zejména z mas, a také kvasinky a protozoární parazité, totiž pránu z potravin stahují na sebe. Neškodné vlákninu rozkládající bakterie to činí daleko méně. Ale ani těch nesmí být mnoho. V současnosti žije ve střevě průměrného člověka 2 kg bakterií. Snížit množství obsahu střeva jde jen jednak vyloučením i mírné zácpy, jednak snížením celkového množství snědeného, tj. vyloučením přejídání.
2. Omezením příjmu jídla buď jen na jedno do sytosti denně a po zbytek dne hlad zaplavovat čistou vodou. Nebo jíst po celý jeden den "normálně" a druhý den proměnit na vodní půst. Tedy opět hlad jen "zaplavovat" čistou vodou. Kupodivu se na obrazu zdravotního stavu "ve vodním dnu" kladně odrazilo přidávání vitamínu C, ale výhradně přírodního původu. Po třech týdnech tohoto stravovacího režimu mi nejen mírně klesla váha, ale cítím se ve skvělé kondici. Vyšetření na Oberonu ukazuje zlepšování všech ukazatelů mých degenerativních onemocnění! (72 let)
3. Dostatek pohybu tělesného i duševního. Tělesný pohyb se projeví zlepšováním kondice pohybových orgánů. Duševní pohyb přináší zlepšování paměti, abstrakce a imaginace. I jasnozřivosti, "jasnochuťnosti, jasnočichnosti, jasnočuchovosti". Jak říkal Monfort. Všechny smysly se pročisťují.
4. Každé jídlo připravovat s láskou (znak domácí kuchyně) a nad každým jídlem požádat Podstatu světa o jeho požehnání.
Tolik k jídlu. Nyní k té obtížnější části, kterou jsem u sebe zatím nevyřešil uspokojivě. Zatím se mi totiž podařilo zvýšit příjem prány z okolí z 1 % na nedostačujících 5%. Těžiště duchovní úlohy tkví totiž ve vytěsnění všech negativních citů z vědomí i podvědomí. Bez ohledu na nedokonalé okolí i záměrnou činnost inkarnovaných temných duchů (skutečně zlých lidí) je nutné uvést v život žití bez "duševních jedů" jako nenávist, závist, touhy po tom, co nemám. Předpokladem je stálá vděčnost Stvořiteli za tento žitý konkrétní život i události v něm, které mi tok času přináší. Z konzumního pohledu je to paradoxní, ale máme mít pocit vděčnosti i za bolesti a strasti života! To je velmi těžké a ne náhodou je nám předkládáno přijetí utrpení na kříži Ježíšem. Později poznáme, že i strasti mají smysl. Takové prohlédnutí je odvozeno od "pradůvěry" ve Stvořitele a je znakem počátku vyciťování jeho existence. To zřejmě umožní více se otevřít přijímání Jeho životadárné potravy. Na zákony řídící tyto duševní procesy se hodlám zaměřit. Jakmile postoupím, popíši postup v dalším článku.

MVDr. Josef Staněk 



Převzato z http://hledani.gnosis9.net

úterý 15. května 2012

Jak se napojit na Sílu


Tento článek je určen těm, co se prokousali seriálem „Pravda o životě trochu jinak“ a to všemi třemi díly.http://energieupramene.blogspot.com/2011/06/pravda-o-zivote-trochu-jinak.html  v tento čas je čas ......... Pokud tyto díly někdo nepochopil a cítil, že mu nesedí, je zbytečné tento článek číst, jeho vývoj zatím nepokročil a musí se vrátit, nebo zůstat u starých násilných meditačních praktik, seminářů, rádoby někdy i magie a nevím čeho. 
je čas a ten se uzavírá...

Předešlé díly byly hlavně o spuštění  reflexního  propojení obou mozkových hemisfér, za běžného vnímání a žití v tomto  prostoru.  Vlastně návod na jiné posuzování našeho bytí za plného vědomí a nám zvyklých životních praktik uvažování za využití našich zapomenutých  a násilně skrytých sil. Tím však nijak  nechci snižovat význam starých nauk, ba naopak, ale lidstvo pokračuje ve svém vývoji dál a musí se naučit tyto staré praktiky využívat a to formou inovativní, tak, aby brzy jednou bylo schopno využít všechen svůj daný potenciál, vědění a aby se mohl bez studu postavit tváří v tvář všemu inteligentnímu ve Vesmíru.
Zde bych chtěl pomoci, jak se napojit na Sílu, tento seriál a pojednání nikde nenajdete, je jen zde pro ty, co chtějí poznávat a nedrží se starých zažitých  klišé, jak je dnes moderní, mnoho lidí ze strachu ani po nových cestách nechce jít. Jedná se o Sílu, kterou např. nacisté hledali na východě pod jménem Vrill ze Sankrstu, něco málo studoval Reinbach a vydal brožurku Ódické listy, pan Tesla, který tuto Sílu rovněž pochopil a na jejímž základě vyvinul tolik vynálezů, nemluvě o brilantním myšlení. Toto vše jsou dochované  poznatky našich starých  civilizací, které se nám snažili vzít a nebo zkreslit, Bible je tím nejlepším příkladem, jak se dá pravda ohnout a současně vytvořit ten nejhorší Egregor, který způsobil tolik utrpení a bolesti. Dalšími velmi významnými pokračovateli těchto poznání byl Ken Eagle Feather, nebo Abd-Ru-Shin.  Tato Síla je zde, není možno se od ní odloučit, prochází vším a tvoří vše, někdo ji nazývá Bohem, jiný Vesmírem, ale je zde a nezná pojmy negativní nebo pozitivní, je neutrální. Kdyby existovala ve dvou formách, tedy pozitivní a negativní, musely by existovat dva Bohové – ne, je jen jedna Síla, která vším proudí, oživuje a podporuje. Lidem bylo dáno do vínku tuto sílu svým myšlením a citem řídit, proto zde na Zemi jsou takové rozdíly mezi dobrem a zlem, protože lidé ještě nedozráli duchovně a ve své malosti si myslí, že vše vytvořili svým mozkem a snažením. Bez této Síly by nevytvořili nic, oni ji svým myšlením totiž řídí a to k dobrému či zlému.
Síla se u běžných lidí nachází mimo vědomí, protože ji nemohou svým dnešním rozumem nijak podchytit, na jejich vědomí útočí okolí svými povrchními vjemy. Vnímat tuto Sílu zabraňuje strach, zlost, nenávist, obavy, proto také na vás ze všech stran tyto negativní aspekty z okolí jen srší, protože mají jistotu, že se nedostatnete do kontaktu s touto Silou. Nejlépe přijdete do kontaktu s touto Silou ve vzduchoprázdném prostoru – vesmíru - proč myslíte, že většina kosmonautů po návratu úplně změnila pohled na život?  Po tomto zážitku si tito lidé začali i tvořit osobní Sílu, která je závislá na osobním poznání,  ale kdo z Vás se dnes dostane do hvězdného prostoru?

Nejlepší laboratoř poznání

Zde na Zemi je to velmi závislé na Vaší pozornosti a vlastním poznání. Naše naučená pozornost již ze školních let jen klouže po povrchu věcí a poskakuje od jednoho vjemu k druhému, stále analyzuje a náš mozek i duše je tím uzavřená v nějakém našem světě reality, kterou nám společnost od malinka vtloukala do hlav. Vždyť stále slyšíte, co si neuděláš, nemáš, musíš být chytřejší, ano docílíte toho někdy, ale za cenu, kterou zaplatíte třeba svým zdravím a nakonec, jste vlastně obdržel jen chvilkový pocit nějaké falešné hrdosti nad druhými. To je vnucovaná nám pozornost na základě dnešního materiálního poznání. Vy se ale musíte naučit věnovat pozornost na něco jiného, na Sílu – vše prostupující a tvořící, i když ze začátku ji nebudete nijak fyzicky vnímat, ale ona zde je a tvoří  dle našich myšlenek a citu naše bezprostřední okolí. Dám jeden banální příklad, který si můžete vyzkoušet. Jdete do lesa, za účelem sběru hub. Chodíte po lese, nadáváte (a proč ne, je to přirozené a ne si mumlat, mám plno hřibů, lžu jak farář, kterému po faře běhají  jeho děti) že nemůžete nic najít a čím více chcete, je to ještě horší. Pak to vzdáte a jdete lesem jen tak, kam vás nohy nesou.  Výsledek bude ten, že donesete domů hub tolik, že vás doma pochválí. Síla vás vedla, vypnul jste mozek (levou hemisféru) a dal Síle volnost a ona věděla o vašem záměru výletu do lesa za sběrem hub. Toto byl jen příklad jak pracuje a byl několikrát uveden v předchozích kapitolách, jak výše uvedeno.
Vy jako moderní lidé si musíte uvědomit a mít stále svou pozornost zaměřenu na myšlenku, že vše s čím se setkáváte je tvořeno Silou, která je modulována vaším myšlením a to hlavně v přítomnosti, teď. Pokud se budete intenzivně kontrolovat a vždy si uvědomovat, že vše s čím přicházíte do styku je vytvořeno Silou, za nějakou dobu začnete s ní přicházet do kontaktu jak rozumově, tak citem a pocitem. Nebude to dlouho trvat a ve vašem životě se budou dít zvláštní věci a vy se naučíte svůj život usměrňovat lehce svým myšlením. Nic jiného nedělejte, než si vždy každý přítomný okamžik uvědomte, že ho vytvořila Síla, která byla namodulována vaším myšlením. Může se stát, že i Síla jiného se může protnout s vaší, ale to je jiná kapitola.
Pokud si budete každý přítomný okamžik uvědomovat, že jej vytvořila Síla, přijdete později nebo brzy do kontaktu s touto Vesmírnou energií a budete velmi tvůrčí bytosti.  Opakuji, stále si uvědomovat, že tento přítomný okamžik vytvořila Síla, tím se budete těsněji dostávat do kontaktu s ní. Až s ní budete v kontaktu i v malém, můžete průběžně i měnit  své události za pochodu. Přestaňte si v hlavě vytvářet standardní schémata materialismu jež vás naučili, ale vždy si uvědomte přítomnost v této chvíli Síly, která toto vše kolem vás vytvořila. 

ještě kousek...
Nejlepší trénink  je v přírodě, usaďte se do trávy a pozorujte cvrkot – pulsaci, živost všeho, ptáků a přitom si uvědomte, že toto vše tvoří Síla – naučit se věnovat v mysli pozornost na Sílu, která to vše okolo vás tvoří, ze začátku to bude těžké, protože jsme naučeni myslet jinak, budete na to často zapomínat. Bude se vám třeba líbit v přírodě zpěv ptáků – uvědomte si při tom, že je to přání Vás a Síla tuto nádheru vytvořila dle vaší nejhlubší vnitřní podstaty krásy. Pak se stane, že ptactvo zmizlo a je ticho – uvědomte si, že to způsobila Síla a vy chcete, aby jste opět slyšeli ten zpěv, pokud  jste začali být v kontaktu se Silou, ona vám to vaše přání za chvíli splní a tak můžete ve svém zdokonalování pokračovat. Jen mít stále pozornost, že vše v tomto okamžiku vytvořila Síla.Vůbec se nemusíte upínat na nějaká okultní cvičení, tělesné a duchovní překrucování, je to jen moderní farizejství a bohužel, někdy i placené, ale kdo nepochopil podstatu prvních kapitol „Pravda o životě jinak“, ten ať raději zůstane tam,  kam dospěl a potí se dál a trýzní sebe i svou Duši, je to stejné, jako kdyby jste bičovali své tělo někde v klášteře a při tom je to tak jednoduché, jen se zbavit zažitých předsudků, jste lidé a vám byla dána moc tuto základní Sílu řídit svým myšlením a pozorností.Máte hromadně  tu moc, paralyzovat parazity a navždy je smést za pomoci Síly o jejíž existenci Vám byla podána záměrně pokroucená lež, snažte se a bude Vám pomoženo - to je jediná pravda.


Tento snímek je celému seriálu pro Vás velmi blízko: http://www.ulozto.cz/x4FBvYv/ambition-to-meaning-the-shift-aviAť Vás vždy provází Síla.


Převzato z Energie U Pramene

sobota 12. května 2012

Tisíce patentů pod trezorem

Kdysi, když jsem se ještě díval v televizi na zprávy, jsem zaznamenal reportáž z jedné americké učňovky, kde čtveřice učňů sestrojila auto jezdící na vodu. „Je to docela jednoduché, nevím, proč už to dávno někdo nevyrábí,“ říkal v té reportáži jeden učeň. A světe div se, nevyrábí...

Kdysi jeden český vědec vynalezl lék na rakovinu, bez vedlejších účinků, jaké má například chemoterapie, s vynikajícími výsledky. Ale také jeho lék se nevyrábí.

Před asi pěti šesti lety čeští vědci vymysleli láhve, které se v přírodě rozloží do pár let. Pro srovnání dnes tolik používané PET lahve mají dobu rozkladu 50 až 80 let. Také ekologické láhve se ale nevyrábějí.

Není zvláštní, že vynálezů, které by mohly změnit svět, se média jen letmo dotknou a pak se najednou po nich slehne zem? Proč se novináři a reportéři nezajímají o další osud těchto geniálních lidí se stejnou vehemencí jako třeba o osud takových nul, jako je Kristýna Kočí nebo nějaký Vít Bárta? Co oni přinesli této zemi kromě ubohé a trapné mediální frašky?

Kde končí vynálezy zabývající se volnou energií, skutečnou léčbou nemocí a další? V trezorech jsou prý takových patentů tisíce. Není totiž větší byznys na světě než ten spojený s prodejem energií, ropy a drahých léčiv nic netušícím a hlavně dobře platícím občanům této planety. Jednou se možná dozvíme, že to všechno byl podvod obřích rozměrů. Novináři pravdu ale říct nemohou. I kdyby jen tušili, musí psát a komentovat tak, jak chce jejich chlebodárce. Naprostá většina masmédií je dnes ovládána centrálně, nadnárodně. A lidé naivně věří tomu, co je psáno a vysíláno. Protože přestali používat svůj mozek. Ale o to tady sakra přece jde. Nemysli a plať...

Tahle hra však jednou skončí a tipnul bych si, že už velmi brzy. Mnoho lidí pak asi přijde o práci a budou zoufalí než pochopí, že vlastně pracovat skoro nemusí. Protože dosud vydělávali právě na ty energie, benzín, vodu v PET láhvích a na nové a nové televize, počítače a mobily, které ve skutečnosti nepotřebujeme. Těším se na ten mejdan, až to praskne :-)

Petr Hynek
(psáno pro http://srdcenoveenergie.blogspot.com)

neděle 6. května 2012

Bible a staré texty v otaznících (diskuze)

Přidejte se i Vy :-)



Došel mně dopis od čtenáře našich stránek se zajímavým textem, tedy myšlenkou. V globálu by to bylo velmi kluzké téma, ale v dopise je vyjádření o získání názorů a pohledů na problematiku historickou i technickou a v prvé řadě jako poselství pro budoucí pokolení. Okrajový můj názor je, že se vše spustilo špatně a to od doby vynucených nepokojů rodících se křesťanů, konče požárem Alexandrijské knihovny. Zde byly zastoupeny všechny tehdy známé poznatky lidstva ve všech směrech a aby se mohl svět ubírat směrem ovlivněným  jistou skupinou tak  až do dnes, bylo zapotřebí vše zničit a nastolit nová pravidla a zákony. Myslím, že jako lidstvo jsme tím ztratili mnoho, ale nechci zatracovat dobu zvanou křesťanství, i  když  zapřičinilo hodně hrůz a naučilo  hodně přetvářky,  bylo to velké poučení, které by si lidstvo mělo začít rychle uvědomovat, protože pravé duchovno, bez přetvářky se z našich životů  rychle vytratilo a to je cesta do pekel a utrpení.


take, ale urobit si vlastny nazor na to, co sa tam pise. Rad by som o tom ziskal viac informacii, no na nete preklady asi tazko najdem. Mozno je vsak niekto,  kto sa o to zaujima, nieco o tom nasiel a rad sa o informacie podeli. Myslim, ze je viac ludi, co konecne vytriezveli a zacinaju bibliu a ine starodavne texty chapat trosku inak. A aby neboli zbytocne reci - ano verim v boha i Jezisa krista. Ale trosku inac,  nez nam ich Krestanstvo vykresluje. A hlavne, to co nam chcel Jezis povedat - odkazat. No a samozrejme som zvedavy,  ako to beru ludia, ci suhlasia s tym, ako to nabozenstva prezentuju - prekladaju.   Mozno bude lepsie ked vytvoris vlastny sposob, ako to na nete prezentovat a hlavne ci vobec. Mas predca len viac skusenosti, nejde o to, aby sa ludia dohadovali, ci boh jestvuje a podobne veci, ale o tie informacie, co su v povodnych textoch, bavit sa o tom, a to uz nech si kludne kazdy vysvetli ako chce, z vierou ci beznej.
    Dakujem       ...Mailo

 Ahoj Iv. Pisem sem, lebo necham na tvojom uvazeni ci to o com tu pisem uverejnit a lebo sa o to zaujimat.   Isty cas ma zaujimala biblia. Nie z pohladu nabozenstva, ale informaci, ktore su tam obsiahnute! Ono sa zda. ze vsetko, na co ludia zacinaju prichadzat, o zivote az teraz, je tam uz davno napisane! A nielen o tom, ale i o technologiach! Len si to niektori vylozili a pozmenili, inak, vo svoj prospech! Pritom co viem, sa tam o veciach jako krestanstvo, odpustky,o spovediach a inych veciach nic nehovori. Kdesi som ale pocul, ze povodna biblia (v Hebrejstine myslim) je  ina, dokonca vtipna a tak mi doslo, ze to, co nam chceli povedat ci odkazat, ma možno uplne iny vyznam, nez niekto prelozil. Nejde mi teraz o nabozenstva ako

Tak vážení a milí, máte volné pole působnosti se vyjádřit, jde o pohledy, názory, Vaše poznatky, ne o demagogii, hledejme, poznávejme svobodně, podle svého.  Iv



čtvrtek 3. května 2012

Anketní otázka k tématu TV

Vzhledem k vysoké návštěvnosti článku o televizi jakožto prostředku kontroly (www.jajsem.com) nás napadá, že jde o velice důležité a aktuální téma pro mnoho z nás. Rozhodli jsme se tedy rozpoutat zde diskuzi anketní otázkou - vyhodili jste ji, nezapínáte ji, nebo ji prostě umíte využívat? :-)

Tým SNE

úterý 1. května 2012

JAK TO CÍTÍM JÁ – TELEVIZE - prostředek kontroly naší frekvence


Již se blížím k ročnímu výročí mého nejdůležitějšího životního rozhodnutí a tím je – vyhození všech televizí z našeho domova.

I přes to, že jsem dávno roky před tím věděla o faktu, jak televize manipuluje s naší myslí a jak určuje trávení našeho času a okrádá nás o kreativitu a o vlastní úsudek,nakonec to byla úplně jiná informace, která mě ze dne na den přinutila televizi vypnout ze sítě a následně věnovat těm, kterým udělá radost…
Jistě vás bude zajímat, která slova mně takto obrátila život?
Tak to si nechám nakonec tohoto článku.

Nejdříve začneme věcmi, které jsou víceméně dostupné a svým způsobem v laboratořích i prověřené.

Jakmile je televize zapnutá, celá levá strana mozku má tendenci upadat do hladiny Alfa. Tato hladina má spojení s úrovní, ve které se nacházíme v meditativním stavu nebo při usínání. Co tento fakt znamená?
Jenom skutečnost, že do sebe vpouštíme všechny informace a to hluboko do podvědomí, aniž bychom si toho byli vědomi a měli možnost tyto informace nějakým způsobem kriticky zhodnotit.
Překreslovací frekvence televize v lidech navozuje hypnotický stav a tato frekvence souvisí s tím, jakou rychlostí se obnovuje obraz, což činí 50 až 60 krát za vteřinu.

Existuje výzkumný program DARPA, který je dotován US armádou a ten si klade za cíl vyvinout překreslovací frekvenci tak, aby mohla být kdykoliv vpuštěna do televizního vysílání pro navození hypnotického stavu určité části populace.
Ani nebudu klást otázku, co znamená určitá část populace.

Takže, zde máme jedno pěkné vysvětlení toho, proč mnozí, když přijdou večer z práce, se těší, jak si sednou k televizi s něčím dobrým na talíři a během kraťoučké chvilky cítí obrovskou úlevu a zklidnění své nervové soustavy. A běda, že vás bude chtít někdo z tohoto meditativního stavu vytrhnout, třeba takové dotěrné dítě, které zrovna v tu chvíli něco potřebuje. Nebo manželka, pobíhající po kuchyni, která v tu chvíli potřebuje nabrousit nůž.

Stejně tak všichni znáte ten pocit, kdy nakonec na TV jen tupě zíráte a ve skutečnosti ani moc nevíte, co se v ní děje. To je také častý argument těch, kteří sice do obrazovky koukají každý den, ale sami veřejně tvrdí, že ji vlastně ani nepotřebují, protože u ní stejně jenom spí. Ano, oni spí a myslí si, že jsou mimo HRU. Jenomže jejich podvědomá mysl je zapojena mnohem více, než si umějí představit.

A copak naše podvědomá mysl skrze tuto nevinnou bedničku konzumuje?
Skrze všechny reklamy, televizní noviny a dokonce i mnohé nevinně vypadající filmy či dokumenty, nám podsouvají společenský světonázor a systém hodnot. Televize je v dnešní době nejdůležitější zdroj pro tvorbu názorů lidí a současně s tím je velkou magickou silou „tvorby reality“ celé společnosti, skrze „emotivní energii“, která je před televizními obrazovkami uvolňována nekontrolovatelnou silou.


Kdo se trošku zaobírá hermetickou vědou, nebo se snaží pochopit vesmírné zákony z jiných zdrojů, velmi dobře chápe, co je tou tvořivou silou.
ANO, jsou to naše lidské „emoce“, jedna z nejcennějších věcí v universu.
Když se tato síla před lidmi „skryje“ tak, že na ni zapomenou a poté se vytvoří fígle, jak tuto sílu kontrolovat a udávat jí směr, pak je možné na této planetě realizovat cokoliv.
A když se před televizi v jednu chvíli usadí obrovské množství „mocných bohů“, jež na svou sílu zapomněli a jejich emoce se jim doslova uloví a nasměrují, pak ten, jemuž se této „emoční tvořivé síly“ nedostává, přebírá kontrolu nad těmito lidskými = božskými bytostmi.

Fyzikální způsob, jakým televize ovlivňuje mozek je také perfektním prostředkem pro propagandu určitých požadovaných typů informací.
Oči rostou přímo, jako stonek, z mozku. Tím pádem oči perfektně zajišťují tok informací přímo, do posvátných míst mozku. Zářivé světlo a frekvenční blikání TV způsobí, že mozek se dostane do hladiny Alfa až Théta, ve které jsou vyšší kritické funkce mozku vypnuty.

Kdo zná Silvovu metodu kontroly mysli, velmi dobře ví, co tato slova znamenají. To, co se dostane hluboko do vašeho podvědomí, vás pak nevědomě ovlivňuje jak tím, co si vybíráte za zboží, či máte chuť na určité typy potravin, nebo tím, jak reagujete na lidi, kteří mají jiný názor než ten oficiálně propagovaný. Když se k tomu připojí emocionální reakce typu: „Hajzlové, kradou. Zase ti šmejdi, zdražili elektřinu. Už tu vládu postřílejte atd…“ pak je vaše tvořivá energie směrována tam, kde má způsobit chaos a zmatek pro ještě větší uvěznění lidských bytostí.

Další z velmi důležitých věcí, které vám každodenně televize programuje, je váš věk dožití. Podsouvá vám, kdy máte začít mít první vrásky, ve kterém věku máte mít problémy s impotencí či inkontinencí, kdy máte dát informace organismu pro rychlé zchátrání pomocí „penzijního připojištění“ atd. Možná to zní na první pohled směšně, ale tyto podprahové informace spouštějí podvědomé pochody a pokud nemáte vyvinutou schopnost komunikace se svou DNA, vaše tělo na tyto informace doopravdy reaguje.
Ba co víc, televize je mnohem vynalézavější…

Již po 30 vteřinách sledování TV začíná mozek produkovat vlny Alfa, a celá levá strana a všechny její schopnosti jsou vypnuté. Tento stav je podobný lehké hypnóze, která se používá pro „sugestivní terapii“.
Současně se vlivem zářivého světla ve vašem těle uvolňují endorfiny, které jsou strukturou stejné jako opium a jeho deriváty (morfin, kodein, heroin, atd.) Činnosti, které napomáhají vyplavovat endorfiny do krve, jsou pro tělo návykové. A proto lidé, kteří delší dobu nemohou sledovat televizi, zažívají abstinenční příznaky – třeba deprese, jsou podráždění, úzkostní, frustrovaní…
Protože sledování televize otupuje levou hemisféru, jsou účinky TV zhoubné pro děti do 2 let, jelikož to má velmi negativní vliv na dětský vývoj jako chybějící motorické dovednosti, řeč, hloubkové vidění, sluch, neschopnost se soustředit, schopnost číst a vnímat text atd…

A teď se vrátím k informaci, která mě jako jediná donutila vyhodit televize.
Tato informace se v tuto chvíli nedá jakkoliv vědecky doložit, protože o ní mnoho lidí neví ani z oboru. Souvisí to více méně s utajovanou skutečností, že naše frekvence je po dlouhá tisíciletí odváděna a před námi tajena.
Řekněme, že tyto bytosti můžeme nazvat Bohy a tito Bohové si vznesli právo na to, co jsme my přestali používat a vzdali se toho.
Tímto pokladem je naše tvořivá energie.

Kdysi dávno k tomuto účelu odvádění naší energie sloužily „kostely“ – kostel =akumulátor, kříž = anténa.
Dnes k tomuto účelu byla zneužita televize.
Bez tohoto zásahu, by mohla tato milá bedýnka sloužit i k dobrým účelům – takové dokumentární pořady o přírodě jsou svou náplní velmi poučné a přívětivé.
Pokud je ale televize používaná na kontrolu naší frekvence, pak se nevinný pohled na krásu přírody stává součástí tisícileté HRY o vaší tvořivou energii. Mimochodem, tato kontrola frekvence je součástí i rádia. Počítače jsou v tuto chvíli nejbezpečnější zařízení, dokud v nich nebude zabudována televize, což se poslední dobou stává stále více módní.

Tato kontrola frekvence, která vám nedovoluje plně se uvědomit a vyvinout ve svobodné bytosti, je neustále v provozu, i když se na televizi nedíváte. Vaše TV musí být vypnuta úplně ze sítě.
A ve chvíli, kdy si toto uvědomíte, zjistíte, že není důvod ponechávat si televizi jako těžítko doma.
Tato frekvence do vás implantuje nemoci, myšlenkové vzorce a kontroluje a směruje vaše emoce.
Proč se tak děje?
Naše vědomí vysílá elektromagnetické frekvence. Ty se dají určitým způsobem měnit tak, aby vibrovaly  a vytvářely potravu. Tak jak můžeme sníst zeleninu různými způsoby, tak může být i snědeno naše vědomí.

Když se jednoho dne rozhodnete, a já nesmírně děkuji Barbaře Marciniak za tyto informace z jejích knih, dostanete se na novou kolej vašeho života.
Pak lidé shledávají, že se během roku jejich život, zdraví i finanční situace zcela změnila k dobrému.
I já to mohu už skoro po roce potvrdit. Jenom díky tomuto kroku jsem vytvořila tyto stránky a s nimi mnoho dalších činů, které mě ve vývoji dostávají o spirálu výše.


Když přijdu někam, kde mají televizi puštěnou, velmi intenzivně vnímám falešný zvuk a zvláštní vycházející frekvenci, která tento zvuk podmalovává. To samé cítím u rádia.

Pokud chcete změnit svůj život a své „záměry uvést do přítomnosti“, aby nezůstávaly jen budoucnosti, pak udělejte tento krok:
VYHOĎTE TELEVIZE
NEPOSLOUCHEJTE RÁDIO
A pokud byste k tomuto kroku měli poslední překážku typu, kvůli dětem to nemohu udělat, pak vězte, že je to ta nejvděčnější VÝMLUVA.

Já Jsem Marie
Autor: Marie Špačková