čtvrtek 21. listopadu 2013

Abdrushin: Velká kometa (z Poselství Grálu)

73. Velká kometa 

Vědoucí mluví již řadu let o příchodu této obzvláště významné hvězdy. Počet těch, kteří jí očekávají, neustále vzrůstá; její předzvěsti se čím dál více hromadí, takže ji lze ve skutečnosti také snad brzy očekávat. Avšak co vlastně znamená, co přináší, odkud přichází, to není ještě vysvětleno správně.
Tuší se, že přinese převraty pronikavého druhu. Avšak tato hvězda znamená víc.
Může být nazývána Betlémskou hvězdou, protože je zcela stejného druhu, jako byla ona. Její síla saje vodu vysoko vzhůru, přináší živelné pohromy a ještě více. Země se třese, když jí obejmou její paprsky.
Od událostí v Betlémě nebylo tu nic podobného. Tak jako Betlémská hvězda, vypravila se i tato z věčné říše praduchovního v době, aby došla na této zemi k působení právě, když mají nadejít léta duchovního osvícení nade vším lidstvem.
Hvězda má svou cestu v přímé linii od věčné říše až k této světové části. Její jádro je naplněno vysokou duchovní silou; zahaluje se hmotností a tím se stane viditelná také pozemským lidem. Jistě a neochvějně sleduje kometa svou dráhu a bude v pravou hodinu na té úrovni, jak tomu bylo již tisíciletí předurčeno.
První, bezprostřední účinky začaly již v posledních letech. Kdo to nechce vidět a slyšet, kdo necítí jako směšné, stavět všechno to mimořádné, co se již stalo jako něco všedního, tomu přirozeně není pomoci. Chce si buď ze strachu hrát na pštrosa, nebo je zatížen nejhorší omezeností. Oba druhy musí se klidně nechat jít jejich cestou, a jejich snadno vyvratitelným tvrzením se lze jen usmívat. Vědoucím by však mohlo být také řečeno, kam udeří první silné paprsky hvězdy. Avšak, protože paprsky postupně obepnou celou zemi, tak by nemělo žádného účelu, mluvit o tom podrobněji. Potrvá to léta až k tomuto bodu a léta, než se země opět z jejího vlivu uvolní. A pak bude očištěna a osvěžena v každém směru, k požehnání a k radosti obyvatel. Nikdy nebyla země krásnější, než bude potom, a proto má každý věřící hledět s tichou důvěrou do budoucnosti, a nelekat se toho, co také má přijít v nejbližších letech. Jestliže dovede důvěřivě vzhlížet k Bohu, nestane se mu žádné utrpení. — —
Poselství Grálu od Abdrushina


Vystavil: Patrik

8 komentářů:

  1. Užívam radšej označenie autora Oskar Bernhardt, ako Abd-Ru-Shin. Oskar B. žil, písal, jeho slová môžu a nemusia byť informáciou od Abdrushina. Že pasujú na túto dobu ? Nuž takýchto proroctiev je neúrekom. Prišli ďalší, napr. Rudolf Steiner, E. Cayce, a ďalší a ďalší. Čo sa nestráca to je človek, jeho vývoj, a nad nami BOH. Tak teda vitaj kométo ! .Ak to bude ako v mojej predročnej vízii bude to krásne, krátke, a bez strachu. Spolu s NÍm to ustojíme.... :-) B
    "All we need is love" ..

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím si že nasvietenie kometou môže urýchliť premenu bunk.štruktúry človeka z uhlíku 12 na nový typ, C7 ? V podstate ona koma je nosičom slnečných energií... B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,
      možná budu "zase kydat kraviny", ale s čistým svědomím to napíšu. Poslední dobou se objevuje na můj vkus až příliš mnoho fantastických odhalení jako je třeba právě přeměna uhlíkové formy coby základního stavebního kamene našich hmotných těl. A tato přeměna jako mávnutím kouzelného proutku má mít za následek například probuzení mystických schopností člověka. Jde o brnkání na strunu lenosti, kterou má v sobě krytou každý člověk. Buď více nebo méně, ale má. Tím je na vedlejší kolej odstavena Vůle jako nepotřebná pro nějaký vývoj.
      Tyto zprávy patří do stejné kategorie jako channelingy, které uchlácholují člověka k tomu, že k jeho vývoji (ezotericky převibrování) stačí sedět doma na zadku (raději bych napsal na prdeli), popíjet v klídku čaj a čekat, až to něco případně někdo udělá za něj.
      To jaký člověk je, tudíž jeho charakter a myšlenkové pochody je dílem práce Vědomí nikoliv fyzického těla.
      Vývoj Vědomí každého člověka, nemůže (respektive může, ale není to to pravé ořechové a rozhodně to není to, co se počítá jako skutečný vývoj) ovlivňovat řídícím způsobem žádný vnější činitel, nýbrž a jedině každý jednotlivec sám svojí tvrdou prací na sobě. Tu může vykonávat v těle vrcholného sportovce, stejně tak jako od krku ochrnutého invalidy.
      Pokud už by náhodou (a já o tom nejsem přesvědčen) k nějaké molekulární změně uhlíku v našich tělech mělo dojít (k čemu vlastně? Vždyť úchvatných schopností dosahují vyvinutí lidé i s "obyčejným" uhlíkem), dojde k tomu jako důsledek dosažení nějakého specifického stupně ve vývoji našeho Vědomí. Ne jako jeho příčina.
      Nejenom na vesnici platí, že bez práce nejsou koláče.

      Vymazat
  3. Ja v žiadnom prípade nie som lenivá a nečakám holuby do úst.
    Neide o krátkodobý proces, je tu roky, možno storočia či tisícročia. Pýtala som sa či si myslíte, že sa u r ý c h l i proces... :-) B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ta ženská vztahovačnost :-)
      Bed, to co jsem psal nebylo určeno na tebe, nýbrž obecně. Oslovení "Bed" bylo jen v rámci rozhovoru, aby bylo vidět komu odpovídám i když bych zvoral stisknutí odpovídajícího tlačítka "odpovědět" :-)
      Aspoň jsou tu krásně vidět nedostatky psaného slova, které nedokáže předat to, co dokáže slovo mluvené. Ale platí to i obráceně (za předpokladu správného vizuálního vyobrazení (např. runy, obrázkové písmo ad.), což žádný font neumožní)

      Vymazat
    2. Souhlasím, radost Vás číst. :-)

      Na jednu stranu souhlasím s tím, že lidé si v současnosti obzvlášť hledají (i my duc-hovní podléháme pohodlnému duchu doby, přiznejme si to) různá rychlořešení. Na druhou stranu aktuálně věřím v to, že evoluce se pohybuje po kvantových skocích v zásadě - na jednou vlivem potřebné konstelace boom a je tu nová forma. Ne třeba z minuty na minuty, ale co takhle z měsíce na měsíc? :-)

      Patrik

      Vymazat
    3. Môže byť - akoby sa vysypal pytel hrachu naráz a potom na čas ticho. A teraz sa ukáž čo s tým hrachom dokážeš urobiť ?
      B
      Michale máš absolútnu pravdu, - nie v prvej vete, ale v poslednom odstavci. :-) JJ, dopadli sme lidé boží, tlučeme do klávesnic namiesto kukania do očí.

      Vymazat
    4. Patriku,
      ono z některého pohledu může být i třeba 22 let jako kvantový skok :-)
      Ten se (podle mne) může skládat ze stovek a možná tisíců dílčích "malých" změn, které mohou být na sobě posloupně závislé a proto časový horizont měsíců se mi jeví jako méně pravděpodobný (ale nevylučuji ho). Času sice není nikdy nazbyt, ale přeskakovat či vynechávat mezistupně také nebude to pravé ořechové.
      Každopádně máme tu vzácnou možnost být u toho, vidět a účastnit se toho přímo z první řady/ruky :-)

      Vymazat